(Danish) BOOK // THE FIFTH WAVE #1

13.24

Titel - The 5th Wave
Forfatter - Rick Yancey
Antal sider - 457
Udgivet - 2013
Sprog - Engelsk

''The 1st wave took out half a million people.

The 2nd wave put that number to shame.
The 3rd wave lasted a little longer, twelve weeks … Four billion dead.
In the 4th wave, you can’t trust that people are still people.
And the 5th wave? No one knows. But it’s coming.''

The fifth Wave er en spændende og interesant apokalyptisk roman, som er meget svær at lægge fra sig. Handlingen udspilles i en fremtidig USA der er under angreb af aliens, som har lavet en bølgeplan, der skal udslette hele jordens befolkning. 16-årige Cassie er overladt til sig selv. Hendes mor er død af pesten under 3. bølge. 
''Sometimes I think I might be the last human on Earth.''

Hendes far er blevet skudt af en forklædt alien og lillebroren Sammy er blevet kidnappet og taget væk i en bus. Carrie vil finde sin bror, og bevæbnet med hendes automatriffel og en Luger pistol indleder hun sin farefulde eftersøgning. Undervejs træffer hun den lidt ældre Evan Walker, som hun slutter sig til, men det står ikke klart om han er et menneske eller alien. 


''In the 4th Wave, you can’t trust that people are still people. But you can trust that your gun is still your gun.''

Historien er fængende og hovedpersonen beskrevet troværdigt og indlevet. Sprogligt velflydende og dialogpræget tekst. Flot forside og appellerende bagsidetekst. Mens historien udspiller sig, skiftes der der mellem de tre hovedpersoners synspunkter, hvilket gør det endnu mere kompliceret og interesant at læse. Hvad ville du gøre hvis jorden blev besat af rumvæsener? Hvad ville du tænke? Hvem ville du stole på, hvis alle du kendte var døde og alle andre kunne være rumvæsener? Det er bare nogle af de spørgsmål, der kører rundt i hovedet på en efter at have læst bogen. Den sætter spørgsmålstegn ved alt, og er bare så realistisk. Rigtig god alien bog, uden at det bliver for underligt. Jeg er allerede stor fan, glæder mig til at læse toeren der allerede er ude. 


You Might Also Like

0 kommentarer

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images